Miksi ruokahävikki on ongelma?
Ruokahävikki
Suomessa ruokaketjussa muodostuu vuosittain ruokahävikkiä n. 360 miljoonaa kiloa.
Syömiskelpoisen ruoan heittäminen pois on erityisen haitallista, sillä siinä haaskataan ruoan tuotantoon, kuljetukseen ja varastointiin käytettyä energiaa sekä resursseja. <br>
EU:n tavoitteena on puolittaa nykyinen ruokahävikki puoleen vuoteen 2030 mennessä.
Miten tässä onnistutaan ?
Punalappusaatavuus
Tarjoamme ruokakauppojen punalappu/paistopiste/lihatiskin saatavuutta ennakkotietona verkosta.
Helppokäyttöisyys
Selkeä käyttöliittymä ja toimivuus kaikilla verkkolaitteilla.
Alennuskuponki
Näyttämällä MyTroa valituissa kaupoissamme saat -5% lisäalennuksen.
Säästöt
Suunnittele ruokaostoksesi tehokkaammin ja tee merkittäviä säästöjä - täysin ilmaiseksi.
Ruokahävikki
Määrä
Suomessa ruokaketjussa muodostuu vuosittain ruokahävikkiä n. 360 miljoonaa kiloa.
Ilmastonmuutos
Ruoka aiheuttaa lähes kolmanneksen ilmastovaikutuksistamme.
Yhdessä onnistumme
Pelkästään yhdessä voimme puolittaa nykyisen ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä 🌍.
This Can Be Secondary Heading
Työkalu opiskelijoille & perheellisille
100+
Teimme kyselytutkimuksen Haaga-Helian opiskelijoille ruokakauppojen punalapuista.
87%
Vastanneista 87% ostaa ruokakauppojen punalaputettuja tuotteita.
91%
Käyttäisi palvelua, jolla löytäisivät kauppojen punalaput/paistopisteen/lihatiskin ennakkoon.
94%
Pitää tärkeänä ruokahävikin vähentämisen.
Ruokahävikkiä vähentämässä
Pyry Juutilainen
Toimitusjohtaja
📩 pyry.juutilainen@troa.fi
Kasper Väisänen
Hallituksen puheenjohtaja
📩 kasper.vaisanen@troa.fi
Aaro Mielonen
Ohjelmistokehitys
📩 aaro.mielonen@troa.fi